Printen van piepklein tot belachelijk GROOT

Handig om weten!

Papierformaten

Afloop

Als een document kleurvakken of beeldmateriaal bevat die precies tot aan de rand lopen, bestaat het risico dat er na het snijden een wit randje blijft.
Daarom moeten die vlakken of foto’s over de rand van het document geplaatst worden, tot 5 mm daarbuiten. Dit gebied buiten het uiteindelijk formaat wordt ‘afloop’ (bleed) genoemd.

Bij ‘afloop’ wordt er geprint op vellen papier die groter zijn dan het af te leveren printwerk. Na het printen worden de vellen schoongesneden tot het uiteindelijke formaat.
Uw ‘aflopende’ kaarten, uitnodigingen, kaften, enz maakt u best op in Adobe Indesign, Microsoft Publisher , Microsoft Word of OpenOffice ‘tekening’.

Booklet

Een Booklet is een geniet boekje bestaande uit minimum 8 pagina’s.
Booklets kunnen bestaan uit zwart/wit prints, gekleurde kaft + zwart/wit binnenwerk of volledig in kleur.
Bestanden worden best aangeleverd in losse pagina’s, de montage maken wij voor u. Denk eraan bij aflopende pagina’s: afloop voorzien !

Hiernaast ziet u een booklet afgewerkt met en zonder rechte rug.

Plooien

Dunne papiersoorten ( tot 140g ) kunnen machinaal geplooid worden. Zwaardere papiersoorten moeten eerst gerild worden alvorens te plooien. Wij kunnen voor u papierformaten plooien tot 450/320 mm.

1. parallelvouw

2. zigzag-vouw

3. rolvouw.

Snijden

Uw documenten worden (bij)gesneden op maat.
Denk eraan om afloop te voorzien bij aflopende prints !

Rillen

Wordt ook wel biegen genoemd.
Het papier wordt voorzien van een indrukking die het plooien vergemakkelijkt. Bij dikkere papiersoorten, vanaf 160 gram, is een rillijn noodzakelijk om tot een mooi geplooide afwerkingen te komen.
bv. bij dubbelgevouwen menukaarten, wenskaarten, en covers voor brochures.

Perforeren

Bij een perforatie zal er in uw printwerk een scheurrand aangebracht worden. Hiermee kan nadien gemakkelijk een deel van het document afgescheurd worden zonder het te beschadigen.

Boren

Er kunnen een of meerdere boorgaten (perforatorgaatjes) aangebracht worden. Standaard 6,5mm.

Toepassingen: facturen, kledinglabels, bundels voor ringmappen.

Tabbladen

Het tabblad is voorzien van een uitstekend gedeelte, de tab. Alle tabbladen kunnen gepersonaliseerd worden; met een print in zwart/wit of kleur. Er zijn standaard gekleurde tabbladen in sets van 5 of 10 stuks.

C+plusPrinting maakt voor u ook tabbladen op maat.

Plastificeren

Door uw documenten te laten plastificeren met hoezen (het document wordt dubbelzijdig voorzien van een plastic laag) worden ze beschermd tegen vocht, beschadigingen, vuil en stof.
Wij kunnen voor u plastificeren met hoezen vanaf 105 / 75 mm tot A2 formaat (420/594 mm)